Plastik biberon'a yasak

19 Ekim 2008 Pazar


Plastiğin ne kadar zararlı, tehlikeli ve kullanımına göre kanserojen etkisi olabilecek bir madde olduğunu zaten biliyorduk. Bununla ilgili bugün yayınlanan yeni bir haber var. Kanada'da plastik biberon satışı yasaklanmış..

Kelebeğimiz de aslında hiç plastik biberon kullanmad., Biz birkaç defa denemiştik ama biberonu emmeyi becerememişti bizimki, ağzında oynuyordu sadece. O yüzden de cam biberonla devam etmiştik. Meyve suyu, ayran gibi sıvıları ise cam bardaktan içiyor, tabiiki bizim kontrolümüzde ve kenarları ince değil. Hem de 7 aylıktan beri.. Buna inanamayan arkadaşlarım olabilir, ama deneyin, eğer bebeğiniz hazırsa bundan epey de keyif alacaktır. Tabii henüz hazır değilse bir sonraki ay yine denersiniz.

Aşağıdaki haberi okuyunca bir kez daha bebek büyütürken ne kadar dikkatli olmak gerektiğini düşündüm. Ama ne kadar dikkatli olursanız olun bu öyle bir sektör ki, size verdiği şeylere acaba eksik birşeyler kalır mı diye düşünüp kayıtsız kalamıyorsunuz.. Hem de konu olan şey çocuğunuzken..

Bu haberi okurken diğer kullandığımız ve doktorlarında önerdiği malzemeler geldi aklıma. Örneğin plastik süzgeçler(ısıya maruz kalmasa bile), silikon ya da mika su kapları, çatal bıçaklar, yemek kapları... Bunları ne yapmalıyız? Bir profesör ya da uzman çıkıp bizi bu konularda da aydınlatsa ne güzel olur..


-------------------------------------------------------------------------

Kanada hükümeti plastik bibeonları ülke genelinde satışını yasaklamış.

Haberin detayı :

Kanada plastik biberonu yasakladı
Kanada hükümeti, plastik biberonların ülke genelinde satışını yasakladı. Karar, çevrecileri sevindirdi.


AA
Güncelleme: 09:34 TSİ 19 Ekim 2008 Pazar

OTTAWA - Sağlık ve Çevre bakanlıklarının ortak çalışmaları sonucu, plastik biberonların ana maddesi olan kısa adı BPA olan Bisfenol A’nın da zehirli ve tehlikeli maddeler listesine dahil edilmesine karar verildi. Karar, resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Ülkedeki çevreci gruplar da karara destek verdi.

Çevreci Savunma grubundan Dr. Rick Smith, Bisfenol A’nın, sert plastik su bardakları, yeniden doldurulabilen su bidonları, gıda ürünlerinin paketlenmesinde kullanılan plastik ambalaj malzemeleri ve diş hekimlerinin kullandığı diş dolgu maddeleri başta olmak üzere daha birçok alanda kullanıldığını belirterek, “Bisfenol A’yı zehirli ve tehlikeli kılan şey, onun sıcakla temas ettiğinde kanserojen etki göstermesidir. Bu yüzden hiçbir üründe kullanılmamalıdır. Uygulama bu şekilde genişletilmelidir” dedi.


Bu koudaki diğer haberler..

0 yorum: