Kipitap

16 Mart 2009 Pazartesi


Bu siteyi bugün buldum, Adı Kipitap.
Herşeyden önce ismine bayıldım.
Kipitap - Çocuk kitapçısı..Bir dolu güzel kitaplar var çocuklar için. Yaş gruplarına göre ayrılmış bölümlerden kitap bakabiliyorsunuz. İndirimdekiler, yeniler bölümlerini inceleyebiliyorsunuz. Kipi'nin yorumlarına bakabiliyorsunuz. Çok cici, çok eğlenceli bir site yapmışlar, keşke indirimler daha iyi olsa, çünkü fiyatlar biraz yukarıda kalmış gördüğüm kadarıyla..

Ben çok sevdim.


Hep hep hep hareket..


Evet hep hareket, hem de nasıl..

Yoğunluğumun gerek iş, gerek iş dışı hat safhada olduğu birkaç haftadan sonra nefes almaya başlıyorum galiba sonunda.

Hayat bazen kontrolümüzden çıkıyor, ya da biz hep kontrol ettiğimiz yanılgısında yaşıyoruz, askıya alıyoruz bazı şeyleri, önceliklerimiz değişiyor.

Yarın 15 aylık olacak Kelebek, büyüyor, ama o hep kelebek, birbir anlatırım diyor, minik işaret parmağını öbür avcuna koyarak. Sonra kelebekler ne yapar kızım diyoruz, başlıyor minik kollarını kelebek gibi çırpmaya. Öp kızım diyoruz, Fransadaki dayısını öpmek için laptop ekranına dudaklarını yapıştırıyor, 1 haftadır görmediği dedesine hiç kimseye sarılmadığı gibi sarılıyor, sevgi dolu bir çocuk o, boncuk gözleri ışıl ışıl. Bütün diğer çocuklar gibi.. :) Başka bebekler ve çocuklar onun çok ilgisini çekiyor, sarılmaya öpmeye çalışıyor, onların ilgilerini çekmeye çalışıyor. Onlarla oynamak istiyor, sosyalleşiyor.

Son yazışımdan beri maalesef çok hoş şeyler yaşamadı, üzerine çay döküldü, herkesin ona en güvenli ortamı yaratmaya çalıştığı, azami dikkat gösterdiği bir evde bile böyle kazalar olabiliyor işte. Neyse ki üzeri kalındı da çok büyük bir yanık oluşmadı. Ama içini çeke çeke ağlaması hepimizi mahvetti. Hemen soyup üzerindekileri suya tuttuk, Bepantenler falan sürdük, şimdi çok şükür epey iyileşti. Sonrasında epey hasta oldu 2-3 gün sürekli yüksek ateşi vardı, doktorlara gittik geldik, boğaz kültürü, burun kültürü derken ateşi indi de antibiyotik kullanmak zorunda kalmadık çok şükür. Ama epey zor zamanlardı.

Geçen hafta bir Çocuk Gelişim uzmanına gittik eşimle, uzmana da dediğim gibi insan doğuyor , büyüyor, evlat olmayı öğreniyor, öğrenci olmayı öğreniyor, okul bitiyor iş hayatını öğreniyor, seviyor, sevgili olmayı, sonra eş olmayı öğreniyor, bunları hep dışarıdan gelen etkilerle yapıyor. Kafası gözü yarıla yarıla yapıyor çoğu zaman. Şimdi de anne baba olmayı öğrenmek gerekiyor,her türlü konuda bilinçli davranmayı seçen bizler bu konuda bazen ne kadar yetersiz kalabiliyoruz. Sonuçta bizde eşimle eksikliklerimiz var mı, düzeltmemiz gereken davranışlarımız var mı diye bir uzmana danışmak istedik. Bilmeden zarar vermeyelim istedik. Önce bizimle görüştü, sonrasında Kelebeği doğal ortamında izleyecek.

Şimdilik anladığımız kadarıyla kelebek, özgüveni güçlü, bağımsızlığı ve büyümeyi seven bir çocuk gibi görünüyor. Ama uyku konusunda biraz aksiyon almak gerek, ayakta sallanmaya fena alıştı, en azından akşam yatarken kendi kendine uyuyabilir hale gelmesi gerekecek, eminim bunu öğrendiğinde o da çok keyif alacak. :)

Zaman geçiyor, ben de 31 i tamamladım arada...mutlu yıllar baanaaa.. :)

Sevgilerimle..

Milli Eğitim ekitapları

22 Şubat 2009 Pazar


E-kitap okuyanlarınız var mı?

Ben bayılırım diyorsanız Milli Eğitim Bakanlığı'nın ekitap arşivi size çok faydalı olacaktır.

Arşiv çok geniş değil ne yazıkki fakat bazı faydalı eserlere de ulaşabiliyorsunuz.

Ekitaplarınızı aşağıdaki linkten indirebiliyorsunuz.

Bilgisayardan okumaktan hoşlanmıyorum diyorsanız hoşlanmanızı sağlayacak bazı uygulamalarda mevcut, ben mesela bookshelfi tercih ederim genelde. Bookshelf orjinal kitap formatında okuma imkanı sağlıyor.


Buradan..

Kelebek yürüyor..

4 Şubat 2009 Çarşamba



Evet artık yürüyor kelebeğimiz...

Tam 13.5 aylıkken yürümeye başlamış oldu. 7-8 aylıkken başlamıştı yürüme isteği, hepimiz ailecek iki büklüm onun iki elinden yürütüyorduk. Beli ağrıyan sırasını diğerine devrediyordu. İnanılmaz bir yürüme isteği vardı o dönemler. Bazen yorulup yürütmek istemeyince kızıp çekiştiriyordu bizi. Sonrasında biz ,bu çocuk emeklemeden yürüyecek derken 11 aylık gibi emeklemeye başladı. 12. ayda birbirimize atıp kendi başına yürütmemizden çok keyif alır olmuştu. İki hafta önce gelen arkadaşlarımızın 16 aylık kızının peşinden koşturup onu öpmeye, ona sarılmaya çalışmasının ardından iyice heveslendi. Hafta sonundan beri de iyice kendine güveni geldi ve bir oraya bir buraya yürüyüp duruyor, artık kimse tutamaz beni diyor sanki.
Bu döneminde artık çevresiyle daha ilgili, ona ilgi gösterildiğini biliyor, canı sıkıldığında dışarı çıkmak istiyor, bunun içinde dedesini ayartmaya çalışıyor. Düştüğünde, takıldığında, yuvarlandığında, nanna yapıyor. Bu noktada müdahale edip her zaman suçu başka şeylerde yada başkalarında aramamasını kendine de bakmasını sağlamak istiyorum, bu konu önemli listemde bulunuyor. Öp beni kızım dediğimizde hemen minicik dudakları yanağımıza değdiriyor. Öpmeyi bilmiyor ama. :) Babası ona herhangi bir yeri gösterip yat kızım diyor hemen usulca kafasını koyuyor. Sürekli bir şeyleri işaretedip ona vermemizi istiyor. Merakı da dolaşması da hiç bitmiyor. :) Sıkıntılı olan hiçbirşeye gelemiyor, araba koltuğunu, bağlanmayı sevmiyor. Aylardır biz ona CEE yaparken artık o bize yapıyor.. Kovalanmaktan hala çok hoşlanıyor.. Genelde dedeye sığınıyor. Kitaplarına da ilgiyle bakıyor. Çizgi filmlere, çocuk kanallarına daha çok ilgi duyuyor..

Artık bebeklikten çıkıyor tatlı kızım.. Ama dönüp arkasına bakıp orada olup olmadığımı kontrol etmekten vazgeçmiyor. Anne kucağı istediğinde hemen gelip kafasını bana yaslıyor..

Ama Minik kelebeğimiz büyüyor.. :)

DisneyFamily

29 Ocak 2009 Perşembe



Kağıttan kuklaları ararken buldum. Disney'in aslında oyun sitesini biliyordum önceden.

Hem çocuklara hem ailelerine harika bir site yapmışlar.. Aslında bu tek bir site değil, bu siteden açılan diğer disney sitelerinin de portali.
Neler var gözüme çarpan.. Gruplara dahil olup deneyimlerinizi paylaşabiliyorsunuz. HAmilelik, bebek bakımı, çocuk yetiştirme hakkında her türlü bilgiye ulaşabiliyorsunuz, makaleler okuyabiliyor, videolar izleyebiliyor, yorumda bulunabiliyorsunuz. Ayrıca yemek tarifleri var deneyebileceğiz. Tatil ve parti yemekleri gibi özel seçenekler de sunuluyor. Yapımı kolay tarifler olduğu gibi vidosu olanlar da var. :) Ayrıca ailecek oynayabileceğiz, zeka geliştirici oyunlar da mevcut.
Site de bu anlattıklarımın dışında bir sürü özellik var .. Deniz derya süper bir site yapmışlar..
Tavsiye olunur..

Minik parmaklara kağıttan kuklalar..


Bu kuklalar çok tatlı..

Tam da çocuklarınızla geçireceğiniz güzel oyun saatleri için.. Bunları indirip renkli kağıtlara basıyorsunuz, sonrasında kesip katlayıp parmaklara bağlıyorsunuz.. Çok şirinler..

Burada..



Renescreations

14 Ocak 2009 Çarşamba






Değişik patik tasarımları için site arıyordum, ve buldum. :))Bunun dışında da gerçekten harika şeyler var..
Bebek şapkalarına bayıldım, patikler ya da trendi adıyla ev babetleri konusunda da aşmışlar.
Bebeklerinki ayrı güzeli büyüklerinki ayrı..
Ayrıca bunları daha önce blogumda yazdığım ve kızıma da yaptığım yöntemle yapmışlar.
Bunlar kadınlar için..
Bunlar da bebişlere..

Yanko Design'den yeni termometre

7 Ocak 2009 Çarşamba



Tasarım konusunda, YankoDesign gerçekten en faydalı tasarımlara imza atanlardan biri..
Termometreli emzik de bu arkadaşların tasarımıydı. Gördüğümde çok sevmiş ve faydalı bulmuştum. Bu da yeni bir termometre tasarımı, özellikle de ben kızıma aldığımız termometre her defasında başka bir sayı gösterdiğinden çok sevmiştim. Şu an için dijital termometrelere güvenim kalmadığından eski civalı olanlardan kullanıyoruz. Fakat kızımın ağzında o termometreyi tutmak ne mümkün.. Koltuk altından bile zor zahmet ölçebiliyoruz. Ama ne yazıkki emzikli olanından bizde bulamadım.
Bu da yeni tasarımları ve son derece harika.. Bir de dpğru çalışıyorsa deymeyin keyfime..
Buralara gelsin biz de alalım yaa....

Kendi lambanı kendin yap..




Burada dekoratif lamba yapmak istiyorsanız iki örnek bulunuyor.
Bir tanesi pipetlerden, diğeri boş yumurta kutularından yapılmış.. Çok da tatlı olmuşlar.
Yapımları da tüm detaylarıyla anlatılıyor.

Hatternique'den bere modelleri

6 Ocak 2009 Salı


Bu siteyi yeni buldum, sitede birbirinden güzel bere modeleri var. Hem şiş hem tığ ile örebileceğiniz bere modellerini online satın alabiliyorsunuz ama birkaç bedava model de verilmiş. Bere dışında bazı aksesuar modelleri de var.
Ama yapmak isteyen uzman örgücüler resimlerden de nasıl yapıldığını kestirebilir diye düşünüyorum.

Bedava modelleri

Örgü Nergisler..(Crochet daffodils)

2 Ocak 2009 Cuma







Evinizde kullanabileceğiniz, yapımı son derece kolay örgü nergisler..
Vazo da so derece şık durmuş.
Yapımı da anlatılmıi linkte, şekillerden de gayet güzel anlaşılıyor.
Burada..