Meğer 6. Hastalıkmış..O da ne????

1 Kasım 2008 Cumartesi


3 gün süren düşürülmesi zor bir yüksek ateş döneminden sonra bunu da atlattık derken, yani tam da rahatlamışken dün akşam ki banyomuzda bebişin sırtını yıkarken ne görelim, bütün sırtı kırmızı kırmızı minicik kabarcıklarla, döküntülerle dolu.. O an nasıl oldum anlatamam.. Bir an yanlış görüyor olmalıyım diye düşünüp yeniden ve daha dikkatli baktım ama evet oradaydılar..


Eşimle şaşırıp kaldık.. Böyle birşey başımıza gelmemişti çünkü daha önce. Kelebeği kurulayıp banyodan çıkardık.. O kızımızı giydirirken ben de doktorumuzu aradım ama ulaşamadım.. Sonra hastanenin acil servisindeki doktorla görüşüp durumu anlattık ve bize 6. hastalık olabileceğinden bahsetti.


Bu ihtimal üzerine tek tek gözen geçirdik belirtileri..
-3 gün süren yüksek ateş (39 40 lara varan)sonrası bedende kırmızı döküntüler..
-Bedenden sonra kollar, bacaklar ve yüze yayılan döküntüler
-Sürekli uyuma isteği..
-Ateşli dönem sırasında ateşi zorlukla kontrol altına almamız..
-İştahsızlık
6.Hastalık ateşli havaleye en çok sebep olap olan hastalıklardanmış meğer, çok şükür biz yaşamadık ama ateşi kontrol altına almak çok önemli. Özellikle diş çıkarma dönemlerinde bebeklerin tüm enerjileri diş çıkarmaya yöneldiğinden, bağışık sstemi zayıflıyor ve bu tip hastalıklara daha kolay yakalanıyorlarmış..

Ah bir de bu hastalık dönemlerinde huyları değişmese...
Konuyla ilgili okuduğum bazı yazılar..

2 yorum:

Efsun dedi ki...

Selam, bende bugün size rastladim. Benim ministe 16 aylik, ayni atesli hastaligi yaklasik 1,5 ay önce bizde atlattik. Cok panik olduk dogrusu! Buradada 3 gün atesi diyorlar bu atesli hastaliga. Üc gün boyunca bizde cok üzüldük. Insan ne kadar üzülüyor degilmi minislere azicik bir sey olsa... Doktorumuz sadece ates düsürücü fitil verdi onun disinda bol bol acik havaya cikmamizi önerdi. Saglikli günler diliyorum bebislere... Sevgiler

Moonless dedi ki...

Efsuncum çok geçmiş olsun, sağlıklı günler dilerim,
Sevgiler..