Bez değiştirme tüyosu

21 Ekim 2008 Salı



Kelebek yeni doğduğunda bez değiştirirken az kazaya uğramadık. Tam açarsın altını bebişin çişi geliverir.. Tam da koymadan öncetemiz bezi, bakarsın ıslanmış her yer.. Ondan sonra kıyafetlerini değiştir, ıslanan herşeyi değiştir, yeni beze bulaşmışsa onu da değiştir. Epey maaliyetli olurdu bu iş.

Kuzenim bu konuda bir tüyo verdi bana..

Bebeği yatırdıktan ve bodysini açtıktan sonra kirli bezi çıkarmadan temiz bezi yerleştiriyorsunuz. Sonrasında altını açıp eğer kaka varsa kirli bezin temiz taraflarıyla sıyırıp poponun altında kapatıyorsunuz. Bacakları ayak bileklerinden hafifçe kaldırıp diğer elinizle temizliğini yapıp kirli bezi çekiyorsunuz. Arada kaza olursa eski bezin üstüne oluyor , yani alta geçerse etraf batmıyor. Sonra temiz bezi kapatıyorsunuz.

Bu arada hatırlatayım, biz doktor ve hemşirelerimizin tavsiyesiyle alt temizliğini ılık su ve pamukla yaptık. Hem de doğumundan 6 aylık olana kadar.. Sonrasında temizleme bezlerine geçtik. Bu şekilde hiç pişik yaşamadık bu dönemde. Su zaten doğal temizleyici.. Pamuk da yumuşacık ve hassas ciltlere zarar vermiyor..

0 yorum: